Arı Ürünlerimiz





Dondurulmuş polen, kurutulmuş polen, süzme bal, petek bal > Bak: ARI ÜRÜNLERİMİZ - Petek bal nasıl yenir? Polen nasıl yenir? > Bak: TÜKETİCİ KÖŞESİ - Ahmetler Köyü Deyince> Bak: YÖREMİZİ TANIYALIM - Polen tuzaklı kovan yapımı Bak: ARICILIKTA YENİ UYGULAMALAR




18 Nisan 2020 Cumartesi

Çiçektozu (polen) hasadı

2020 yılı baharında bütün arıcı arkadaşlarıma kolaylıklar, iyi ürünler ve tüm halkımıza koronasız günler dilerim.
2020 17 Nisan sabah- öğle arası arıların bir kısmındaki çiçektozu kapanlarını açtım. Öğleyin topladığım çiçektozlarını hazırlayıp derin dondurucuya koyuyorum.
Araç gereçler ve işlemler:
1-Çiçektozu topakçıklarının geçebileceği kadar büyük deliği olan ilistir. Bu ilistirden polen topakçıkları ve tozlar geçer ama arı ölüsü, kanat, güve gibi iri parçalar üstte kalır.
1-Tozların varova ölülerinin geçebileceği bir elek. Bu elek üstüne serilen çiçektozları içindeki karınca böcek gibi bazı canlıların gitmesi için çiçektozları biraz burada bekletilir.. Beklerken bir uzun saplı cımbızla yabancı maddeler de ayıklanır.
3-Temizlenmiş çiçektozları derince ama yayvan bir leğene konur. Saç kurutma rüzgarı ile içindeki kanat kırğı, ayak parçası, gözenek kapağı gibi hafif maddeler uçurulur.
4- Daha taze ve kurumamış olan çiçektozları paketlenip derin dondurucuya konur.Ben 200, 300, 400 gr.lık plastik paketler kullanıyorum.
Okuyucularımıza afiyetler ve koronasız günler dilerim.
DAHA FAZLASI İÇİN>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder