Arı Ürünlerimiz





Dondurulmuş polen, kurutulmuş polen, süzme bal, petek bal > Bak: ARI ÜRÜNLERİMİZ - Petek bal nasıl yenir? Polen nasıl yenir? > Bak: TÜKETİCİ KÖŞESİ - Ahmetler Köyü Deyince> Bak: YÖREMİZİ TANIYALIM - Polen tuzaklı kovan yapımı Bak: ARICILIKTA YENİ UYGULAMALAR




3 Aralık 2010 Cuma

ARI ÜRÜNLERİMİZ


Köyümüzde ve yöremizde ürettiğimiz arı ürünlerimizi ve özelliklerini burada tanıtmak istiyoruz. Yöremizde en çok üretilen ve tüketilen arı ürünü süzme ve petek baldır. Çiçektozu (polen) üretimi ve tüketimi henüz yaygın değildir. Amaçlarımızdan biri de çok faydalı bir besin olan çiçektozunu tanıtmak, üretiminin ve tüketiminin yaygınlaşması için çaba göstermektir.





Taze çiçektozu (polen)





Derin dondurucuya konmuş çiçektozu (polen)




Kurutulmuş çiçektozu



Doğal petekli bal (karakovan balı)




Çıtada petek bal (poşet içinde saklanmaktadır)


Plastik kutuda petek bal


Bal süzme makinesinde süzülerek kavanoza konmuş süzme bal




Geleneksel yollarla arıtılıp bir kapta dondurulmuş bal mumu






Güneş ısısından faydalanılarak mum eritme makinesinde eritilmiş bal mumu kalıpları



********************************************************


Yukarıdaki arı ürünlerimiz yöremizdeki arıcılarımız tarafından üretilmekte ve resimlerde görüldüğü şekilde pazarlanmaktadır.


Aşağıdaki tanıtacağımız arı ürünleri ise üretilmesi ve saklaması zor olduğu için az bulunmakta ve özel istek üzerine üretilmektedir.


Ana arı yetiştirmek için arılar bol arı sütüt üretirler. Yüksüklerindeki arısütü toplanıp insan sağlığı için de kullanılabilir.

Arı sakızı (Propolis) de arıların bitkilerden toğladığı sağlık için çok faydalı bir üründür.

Arı zehiri özel olara arılardan toplanabilmekte ve ilaç sanayiinde kullanılmaktadır. Resimde geleneksel yollarla arı zehirinden faydalanılmaya çalışılmaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder